2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

Sandra Brown „Svetimas veidas“

Dar vienas detektyvas, tik šį kartą iš knygų iššūkio sąrašo. Nežinau, kodėl pasirinkau būtent šį kūrinį, bet priežastis ta pati, kaip ir prieš tai aprašytos knygos - norėjau susipažinti su Sandros Brown kūryba, nes aplink visi tik ir šneka apie jos detektyvus, o aš nieko neskaičius.

Aprašoma knyga: puslapių skaičius - 528, leidykla - „Alma littera“, originalus pavadinimas - Mirror image, išleista 2009 m.

Anotacija: Į Dalasą skrendančiai televizijos korespondentei Eiverei Daniels lėktuvo katastrofa vos nesibaigia tragiškai – sudužus lėktuvui ji tik per stebuklą lieka gyva. Ir tai ne paskutinis likimo pokštas – smarkiai sužalota Eiverė per klaidą palaikoma Kerole Ratledž – kerinčia, bet savanaudiška moterimi, žuvusia kandidato į Senatą žmona. Plastikos chirurgas sudarkytą korespondentės veidą pakeičia Kerolės veidu. Maža to, gulėdama ligoninėje Eiverė padaro pritrenkiamą atradimą – kažkas iš būsimo senatoriaus artimųjų planuoja jį nužudyti. Bandydama išgelbėti vyrui, kurį spėjo pamilti, gyvybę, Eiverė turės gyventi kitos moters gyvenimą. Ir rizikuoti savuoju...

Mano nuomonė:  Nežinau, gal pirmai pažinčiai pasirinkau ne tą kūrinį, bet šis tiesiog labai, labai nepatiko. Total košmar. Skaičiau vien dėl to, kad prieš tai bandyta skaityti iššūkio knyga „Pasidaryk pats“ visiškai nepatiko ir ją mečiau, nenorėjau dviejų iš eilės iššūkio knygų numesti šalin. Tuo labiau, jog aš nesu iš tų, kurie lengvai gali imti kitą knygą, neperskaitę paimtos. Esu (galbūt) naivuolė, kuri vis tikisi, kad gal nuo vidurio, o gal nuo pabaigos nutiks kažkas, kas pakeis įspūdį apie skaitomą knygą. Tai va, nenutiko. 

Skaičiau gal mėnesį. Apimtis didelė, siužetas nesąmoningas. Kaip iš kokio meksikietiško serialo - nutiko avarija, ups kitos moters veidą padarė, oj, kažkas nori nužudyti gražuoliuką būsimą politiką vyrelį, oj, pabūsiu didvyrė ir jį išgelbėsiu, žinoma, niekam nieko nesakysiu, pusę knygos paverksiu, kaip jis manęs nemyli ir t.t. Intrigos, tas tą myli, o tas tos nemyli, pasaulinė problema. 

Per tas intrigas veiksmas vystosi tiesiog vėžlio greičiu. Pabaiga aiški net 100 puslapių neperskaičius. Personažai nuspėjami ir labai jau tipiniai. Nuoširdžiai sakau, dar taip nesu kankinusis per pastaruosius metus.  Stipriai prašoviau pro šalį. Ne mano stiliaus knyga.

Žinoma, tikiu, kad yra tikrai nemažai šios autorės gerbėjų ir galbūt šis kūrinys ir ne geriausiai atsispindi jos vadinamą talentą, bet toks pakliuvo. Ir, deja, atgrasė nuo tolimesnės pažinties su autore bent porai metų.

Fone skamba: 


Nuoširdžiai, Rita :)

3 komentarai:

  1. Nereikėtų pačiai, vienai blogo pradėt rašyt? Matau, kad viena knygininkė čia begyvuoja, kitos į pensiją išėjo :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai kad čia jau tiek įrašų yra, nesinori palikt. O mergaičių išmest irgi nesinori, buvo laikai, kai aktyviai reiškėsi. Dabar kurtis man vienai blog'ą, galvoti pavadinimą, dizainą ir pan. smulkmenas, ech, daug laiko užimtų. Bus matyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš tikiuosi, kad ateityje vėl ateityje visos reikšimės aktyviai..bent jau pati, nemažų planų vasarai turiu :)

    Ineta

    AtsakytiPanaikinti