2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

''Krikštatėvis II ''

Štai ir antroji dalis suvalgyta :) Šiek tiek susimoviau praeitame vertinime rašydama, kad antroji dalis pagal kitą knygą, didelė dalis buvo pagal tą patį ''Krikštatėvį'' ir pagal Mario Puzo fantaziją :) Žinoma, labai puiku žiūrėti filmą per TV, kai galiu išsidrėbti lovoje, bet žiūrėdama jį vėl patyriau tą neapsakomą neapykantą reklamoms...Jos tokios ILGOS!


Trumpas aprašymas: Sumaniai keisdamas dabarties ir praeities scenas, Kopola pasakoja apie ryžtingo garbėtroškos, italų emigranto Vito Korleonės jaunystę, kaip jis tapo mafijos klano "krikštatėviu". Jo sūnus Maiklas pateisino tėvo lūkesčius, jam nėra moralinių užtvarų siekiant tikslų.
Atmetęs senuosius pagal patriarchalinius Sicilijos mafijos santykius sukurtus įstatymus, Maiklas savo nusikaltėlių klaną paverčia pragmatiška, žiauria organizacija, kuri pamažu vis labiau įsilieja į didįjį JAV verslą.

Treileris:
 

Mano vertinimas: Yra nusistovėjusi tokia jau kaip ir taisyklė, kad filmo tęsinys beveik visada bus prastesnis už pirmąją dalį. Na šį kūrinį drąsiai dėčiau prie tos taisyklės išimčių (kaip ir HP). Kam gi turėtų tekti visos pagyros? Žinoma tiem dviem protingiems žmogiukam - Francis Ford Coppola ir Mario Puzo (labai džiugu, kad ir pats rašytojas prisidėjo prie ekranizacijos kūrimo). Po perkūnais, filmas trunka dar ilgiau už pirmąją dalį - net 3 val. 20 min, bet žiūrint taip visai neatrodo! Jei ne reklamos, išvis nebūčiau pajutus tos trukmės. Pripažinsiu, kad tai turbūt vienintelis tokio ilgio filmas, kurio trukmę aš visiškai pateisinu, kiek teko matyt kitų ilgų filmų, tai visada susidarydavo per daug ištęsto siužeto įspūdis. Aktorių darbas vėlgi įspūdingas (džiugu, kad pagrindiniai aktoriai sutiko sugrįžti tęsiniui). Šįkart didžiausias dėmesys skiriamas Maiklo ir Vito Korleonės palyginimui. Taigi, ryškiausiai parodoma Al Pacino ir Robert De Niro vaidyba. Iš pradžių maniau, kad Robertui De Niro nepavyks suvaidinti Krikštatėvio taip, kaip pavyko Marlonui Brando pirmojoje dalyje, bet pasirodo klydau. Jam kuo puikiausiai pasisekė perteikti tą pačią kalbėjimo manierą ir laikyseną, už tai dedu didelį pliusą. Al Pacino šioje dalyje suvaidino gal net geriau negu pirmojoje, taip tik išryškindamas skirtumą tarp Maiklo ir Vito Korleonės personažų - vis dėlto Krikštatėvis buvo ne toks žiaurus :) . Na, pasistengsiu per daug nesikartoti - aktoriai savo darbą atliko puikiai, personažai pilnai atskleisti, siužetas išpildytas, neperkrautas, garso takelis užkabinantis - turbūt geresnio italų mafiją atspindinčio garso takelio neįsivaizduoju :) Galutinis vertinimas: 10/10 viskas puiku :)

Ar rekomenduočiau? Taip, ypač jei patiko pirmoji dalis, neabejotinai patiks ir antroji. Ech, nuostabi klasika :)

Nuoširdžiai Jūsų Rita :)

0 komentarai:

Rašyti komentarą