2011 m. vasario 13 d., sekmadienis

Filmas ''Krikštatėvis''

Tram ta dam, štai aš ir vėl su filmo vertinimu ;] Tikriausiai daugelis yra matę šį filmą, nes ne vieną kartą jį rodė per televiziją, bet aš pažiūrėjau jį tik vakar ;]  Kodėl? Todėl, kad nemėgstu pirmiau pamatyti filmą, o tada skaityti knygą. Na, o kadangi vasarą man neblogai susiskaitė Mario Puzo ''Krikštatėvis'', tai nusprendžiau, kad pats laikas ir pamatyti ekranizaciją. Tuo labiau, kad vakar ją rodė per TV3 :)

Trumpas aprašymas:Veiksmas vyksta 1945 metais Niujorke. Tarp dviejų mafijų klanų vyksta žiauri, žūtbūtinė, kruvina kova. Dono Korleonės mafija - tai pirmiausiai šeima, susijusi giminystės ryšiais, draugyste ir net meile. O klano galva yra visų krikštatėvis tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme.
Kruvinų kovų scenos ir idiliški šeimos švenčių vaizdai – vestuvės, krikštynos. Don Korleonės sūnus Maikas iš švelnaus, intelektualaus jaunuolio virsta šaltakrauju diktatoriumi, kuriam svetimi tėvo mieli gestai.

Treileris:

Mano vertinimas:  Mano nuomone, režisierius Francis Ford Coppola atliko nuostabų darbą ir sukūrė ilgai atmintyje išliekantį kino filmą. Knyga man labai patiko, bet galiu drąsiai sakyti, jog ir pats filmas neatsilieka. Filmas trunka beveik 3 valandas (175 min), na o kadangi aš žiūrėjau per televiziją, tai galima dar pridėt kokį pusvalandį ar daugiau reklamų. Ir nors ir buvau šiek tiek pavargus po dienos darbų, bet filmas sugebėjo prikaustyti ir visai nesinorėjo miego. Kaip tik laukdavau, kol pasibaigs tos reklamos (kas gi jas mėgsta? ) ,nors ir žinau siužetą, tiesiog norėjau pamatyti, kaip viską pavyks perteikti aktoriams. Visai neatrodė, kad ši ekranizacija per daug ištęsta, scenos gana tiksliai atitiko knygą (kai knyga skaityta jau seniau, neberandu neatitikimų, nors gal jų ir buvo). Žaviuosi ir aktorių darbu, ypatingai Marlono Brando- jis sugebėjo perteikti Krikštatėvio personažą lygiai taip, kaip aš ir įsivaizdavau, net ir išvaizda ganėtinai atitiko mano įsivazduojamą veikėją. Dėl vaidybos negalėčiau prikibti prie jokio aktoriaus, visi jie tikrai gerai suvaidino personažus, tik galbūt man kliuvo Sonio vaidmenį atlikęs aktorius James Caan, bet ir tai ne dėl vaidybos, o dėl išvaizdos- aš visai kitaip įsivaizdavau Santiną Korleonę, bet vėlgi čia jau mano vaizduotė kalta, taigi negaliu kaltinti aktoriaus, kuris tikrai gerai perteikė šį charakterį. Na, o Al Pacino tai jau tikras gražuolis šiame filme, bet nebūčiau pagalvojus, kad jis toks buvo (gėda). Nors kaip 70-ies metų jis ŽIAURIAI gerai atrodo dabar, tik kad vaikšto toks apšepęs (chi, chi ;-D). O taip, kur aš baigiau? Ai, va, kalbėjau apie aktorius, dabar šiek tiek apie siužetą- viskas gerai tam siužetui, nuo knygos nenutolta, personažai atitinka, veiksmo tikrai nemažai (nesitikėjau, kad režisieriui pavyks tiek daug gerų vietų sukišt į filmą), ką čia dar bepridurt. Na ir galų gale šiek tiek apie garso takelį (galbūt jau pastebėjot mano vertinimuose aš jį visada miniu, nes tai man yra labai svarbu, kartais geras garso takelis padeda susidaryti žymiai palankesnę nuomonę apie patį filmą, na ir atvirkščiai, geram filmui parinktas blogas garso takelis gali jį nusmukdyti). O būtent šio filmo garso takelis man laaabai patiko, pagrindinė muzikėlė (kurią galit išgirsti ir treileryje) man taip patiko, kad aš ją net atsisiunčiau :) (o taip būna labai retai). Na ir ne vien ši, buvo ir daugiau soundtrack'ų, kurie padėjo užpildyti scenas ir joms suteikė mafijos prieskonį. Niam niam :) Galutinis vertinimas balais:
Trukmė - 10
Aktoriai - 10
Siužetas - 10
Garso takelis - 10
Vidurkis - 10/10, super :)

Ar rekomenduočiau? Tikrai taip, na nebent nemėgstat nieko, kas susiję su mafija. Bet ir tai bandyčiau įsiūlyt, nes čia ji perteikiama ne vien skerdynių pavidalu (kaip daugumoj šiuolaikinių Holivudo filmų), bet taip pat atskleidžiama, kokie svarbūs šeimos ryšiai mafijos šulams. Visiškai nesigailiu sugaišto laiko :) Kitą šeštadienį bandysiu pažiūrėt ''Krikštatėvį 2'', kadangi esu skaičius ir knygą pagal šią dalį, deja 3 -iosios dalies nespėjau sukramsnot, taigi ir filmo 3-iojo dar negriebsiu :)

P.S. Rekomenduočiau ir knygą, tikrai puiki :)
Nuoširdžiai Jūsų, Rita :)

2 komentarai:

  1. Mm, man šita ekranizacija viena mėgstamiausių. Labai tiksliai viskas atitinka knygą. Na, jei ir yra kažkokių smulkių neatitikimų, tai jie visai nekliūna.
    Legendinis filmas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Filmas neparodo visu veikeju ju kurie yra knygoje, bet tikrai ispudingas filmas.

    Ka pirmiau daryti? skatyti knyga ar ziureti filma?
    Skaityti nes knyga issleista anksicau ir knygose visada pasakoma dauigau nei filme kas nores supras :)

    AtsakytiPanaikinti