2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Geišos išpažintis (Memoirs of a Geisha) 2005 m.

Kadangi šiandien tingėjau kažką mokytis, o ir reikalas labai nespiria, tai apniukusiai dienai pasirinkau nuostabaus grožio filmą "Geišos išpažintis". Kadangi ne taip seniai perskaičiau knygą, tai norėjau pažiūrėti ir filmą, kad galėčiau palyginti, kol dar nespėjau labai užmiršti (nors knyga neužmirštama).

Filmo veiksmas vyksta Japonijoje, Kijote. Tiesą sakant, tai apie filmo siužetą kalbėti neverta, nes jis tikrai atitinka knygą. Nėra kažkokių didelių nukrypimų. Be abejo, filme viskas vyksta šiek tiek per greitai, tačiau ko norėti. Knygoje daugiau aprašomos tradicijos, viskas išdėstoma smulkiau, o filme parodomas tik pats faktas. Už atitikimus filmas gauna pliusiuką :)
O apie parodomus vaizdus net nežinau kaip ir papasakoti.. Jau nuotraukoje galima matyti, kad aplinka ten išties nepaprasta. Labai labai.. Visi tie sodai, sakurų žydėjimas, geišų kimono.. Asmeniškai mane tai labai sužavėjo. Ir skaitydama knygą įsivaizdavau neblogai viską, bet pamatyti yra visai kitas dalykas.. Žinokit, nėra tam ir žodžių apsakyti, nes viskas, ką pamatai, išlieka širdyje ir atmintyje, o ne žodžiuose.

Jeigu jau apie rekomendacijas ir vertinimus, tai tikrai rekomenduoju. Tiek knyga, tiek filmas yra verti dėmesio ir jie tokie tolygūs - nė vienas nėra blogesnis. Negailestingas geišų pasaulis užburia.

Jūsų
Paulina

0 komentarai:

Rašyti komentarą