2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Pablo Tusset "Kruasano kelionė"


"Kruasano svajonė - kad jį pagardintum sviestu" - taip prasideda šis romanas, kuriame kruasanas paminėtas dar porą kartų. Čia pasakojama apie trisdešimtmetį Pablą Miraljesą, turtingo tėvo sūnų, kuris dažnai nusigeria, rūko žolę ir gyvena vienas dėl nieko nesirūpindamas. Vieną dieną paslaptingai dingsta jo brolis Sebastianas, kurį Pablas vadina The First. Tada ir prasideda toji kelionė..
Šią knygą jau senokai norėjau perskaityti dėl nepaaiškinamos priežasties - gal čia kaltas skanus viršelis. Šiaip ar taip, nenusivyliau.
Romanas yra šiuolaikiškas, skaitydami jį galime pakeliauti po Barseloną, o svarbiausia - pasijuokti. Pagrindinis veikėjas Pablas (jis ir pasakoja šią istoriją) yra sarkazmo negailintis žmogus. Jam nepatinka jo tėvų ir brolio gyvenimas, kuriame viskas paremta pinigais. Tėvus vadina Ponais Tėvais, o brolį dar kartais Nuostabiuoju Broliu. Tie visi Nuostabūs epitetai taip ir skamba galvoje tonu, kupinu paniekos. Ir apskritai, autorius labai gerų sarkastiškų frazių pamėtėjo, ir nepagailėjo. Labai praskaidrino nuotaiką skaitant.
Kitas įdomus dalykas - detektyvas. Net nesitikėjau, kad ši knyga bus kaip detektyvas. Bet kai Pablas pradėjo visaip ieškoti savo brolio ir aiškintis mįsles, išties buvo įdomu. Mėgstu detektyvus, kur reikia pasukti galvelę, taip buvo ir čia :) Jei ir ne nuo pirmo puslapio buvo intriga, bet iki paskutinio tai tikrai. Įtampa išlaikyta.
Šiaip jau net nežinau, ar labai rekomenduočiau. Nors, jei norit pasijuokti ir dar truputį įsijausti į knygą, tai prašom :) Pakankamai įdomu ir užkabina.

Paulina

0 komentarai:

Rašyti komentarą