2011 m. gegužės 3 d., antradienis

"P.S. Aš tave myliu"

Jau senokai žadėjau aprašyti šį filmą, vis norėdavau rasti laiko dar kartą jį peržiūrėti, bet jau taip gavosi, kad kultūrinis gyvenimas nunešė stogą ir nebuvo kada, todėl svarbiau tesėti pažadus.

P.S. I love you
Filmas sukurtas 2007 metais, pagal romaną "P.S. Aš tave myliu". Iš pradžių mačiau tik filmą, kuris man patiko, vėliau perskaičiau knygą, kuri man labai patiko, o praėjus šiek tiek laiko, supratau, kad man patiko filme, o kas ne. O buvo tokių smulkių neatitikimų, pavyzdžiui Danieliui priklausė NAKTINIS KLUBAS, Holė buvo BLONDINĖ! O Hilary Swank filme visiškai nepanaši į blondinę, tačiau neprieštarausiu, suvaidino ji puikiai... Žinoma, pavyzdžiui man nepatiko ir aktorius, kuris vaidino Danielių, nes knygoj jis aprašytas daug gražesnis nei tas vaikinas, kurį jį vaidino. Jei dėl siužeto atitikimų, taip pat buvo klaidų, nes filme Holė pradeda kurti batelius, juk taip? Jos šeima nėra tokia didelė? O štai knygoje ji dirba reklamos srityje, ji turi tik seserį, jei gerai pamenu, žinoma, viskas būtų puiku, bet dar vienas dalykas, kad Holė tikrai negyveno apskretusiam bute, koks vaizduojamas filme, jie gyveno normaliam name ir turėjo sodą, kuriuo vėliau pasirūpino jos brolis. Taigi taigi, ką galima sakyti apie filmą? Geras, kol neperskaitai knygos. Bet vis tiek visiems, kas dar jo nematė, rekomenduoju jį pasižiūrėti, nes nepaisant Danieliaus nepatrauklumo, ten yra du kiti aktoriai vaikinai, kurie tikrai nėra bjaurūs!
Aptarsiu filmą ir pagal Montekristo kriterijus, tačiau balais nevertinsiu, nes to nemėgstu daryti, vėliau nuomonė keičiasi ir tie balai neatitinka realybės :)
Taigi, filmo trukmės aš neprisiminsiu, tačiau, kas dėl vietų, kurias norėjosi prasukti, jų nebuvo, bent pirmą kartą žiūrint tikrai, o antras kartas yra antras kartas. Žinoma, ašarojau tiek pat. Siužetą vertinti sunku - iš dalies jis atitiko knygą, tačiau buvo neatitikimų, bet jie smulkūs, manau, kad esmė išliko, laiškai taip pat, tik gal nepatiko, kad Holė laiškus knygoje gauna kitaip pirmą kartą, tikrai ne su tortu. Na, aktoriai geri, žinomi, talentingi, o vyriškoji pusė ir graži, kas kartais leidžia filmo žiūrėjimą padaryti aikčiojimu dėl juodaplaukio aukšto vaikino, kuriam iš tikrųjų visai ne 20, o kartais ir 40, jei ne daugiau. Muzikinis takelis? Nežinau, nepamenu, bet nerėžė ausies, jei nepamenu.

Sandra

0 komentarai:

Rašyti komentarą