2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Krikštatėvis III

Pagaliau visa trilogija pamatyta, jau ir aš galėsiu girtis, kad mačiau ekranizaciją. Dabar tik pagalvojau, kad galėjau visą trilogiją vienu pranešimu aptarti, bet kadangi mano protas eina paskui veiksmus, tai dabar bus 3 pranešimai :) Na ir nors ši dalis visiškai nesiremia knygomis, tik užbaigia visą trilogiją, bet vis tiek šiek tiek aptarsiu :)

Trumpas aprašymas: Gerokai pasenęs Maiklas Korleonė pasiryžęs palikti nelegalų verslą ir tapti garbingu verslininku. Bet reikia Vatikano palaiminimo, o čia kaip visada daug intrigų. Donas per riaušes lieka vos gyvas. Šeimos nesklandumus gena mafijos klano problemos ir priešų klasta. Už visas nuodėmes Maiklas Korleonė sumoka didžiausią kainą…

Treileris:

Mano vertinimas: Šį kartą išgėriau kai ko su kofeinu, kad reklamos nemigdytų ir manau pavyko. Filmas praėjo labai greit, nors ir truko 2 val. 42 min, bet iš visų tai - trumpiausia dalis. Šiaip vertinant, tai siužetas ganėtinai neblogas, bet palyginus su pirmomis dalimis, šiek tiek silpnokas. Ta idėja su Vatikanu man nelabai patiko, taip pat buvo ir daugiau silpnų vietų. Tokia jau tų tęsinių dalia - kuo toliau, tuo prasčiau, nesitikėjau šedevro, bet negalėčiau sakyti, kad nepatiko. Pabaiga labai gera, viską atspindinti. Filmą tikriausiai ištempė nuostabi aktorių vaidyba. Šioje dalyje pamatome naujų veidų - Maiklo sūnų, kuris atsiribojo nuo tėvo verslo, Maiklo dukrą Mariją, kuri įsimyli savo pusbrolį - Sonio sūnų Vincentą. Neblogai Francis Fors Coppola čia prakišo savo dukrą, kuri vaidina Mariją. Bet nemeluosiu, jai ganėtinai gerai pasisekė atlikti savo rolę. Kad ir kaip būtų keista, šį karta man jaunasis Vincentas, kurį vaidina Andy Garcia patiko labiau už Alo Pacino Maiklą Korleonę. Nu, tikras Sonio sūnus, viso manieros, būdas perteiktas tiesiog tobulai, ir dar koks gražus jis šitame filme (ajajai, moteriška silpnybė). Garso takelis - kaip ir anose dalyse - kerintis.
Trukmė - 10 (gerai, kad nebandė daugiau nepateisinamų scenų pridėti)
Aktoriai - 10
Siužetas - 8
Garso takelis - 10
Vidurkis - 9.5/10

Tai tiek- trumpai drūtai :))

Nuoširdžiai Jūsų,Rita :)

1 komentaras:

  1. Sia trilogija isties verta pamatyti. Kadangi tai yra kino klasika. 1 dalis sakyciau yra apskritai ko gero geriausias filmas zmonijos istorijoje. Arba bent i 3tuka tikrai patenka. Is esmes kitos dalis visuomet buna blogesnes negu pirmoji. Teisingai minejot kad tokia jau tu filmu dalia. Bet si trilogija sakyciau stypriausiu kino istorijoje. taip kad kas dar nesate mate... butinai ziurekite. Nes sakyciau daug ka prarandate nepaziureja... ir taip liksite nemate isties puikaus kino sedevro.

    AtsakytiPanaikinti