2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Mark Winegardner „Krikštatėvio kerštas“

 Paskutinioji knygų iššūkio knyga :)

Aprašoma knyga: puslapių skaičius - 504, leidykla - „Alma littera“, originalus pavadinimas - The godfather's revenge, išleista 2008 m.

Anotacija: Jau klasika tapę Mario Puzo romanai apie paslaptingą organizuoto nusikalstamumo pasaulį sukėlė neregėto susidomėjimo bangą mafija. Baigiamąją „Krikštatėvio“ dalį apie garsiąją Korleonių šeimą sukūrė Markas Winegardneris. „Krikštatėvio keršte“ veiksmas perkeliamas į didžiausią sceną – ten, kur organizuotas nusikalstamumas susikerta su nacionaline politika.

Mano nuomonė:  Tik atsivertus knygą, pamačiau visą krikštatėvio chronologiją su filmais, Puzo romanais ir šio autoriaus tęsiniais. Ir suvokiau, jog ne ta tvarka pakliuvo. Pirmiau eina Winegardner'io „Krikštatėvis grįžta“, o po jos - ši. Filmus ir originalą skaičiau. Bet nepasakyčiau, kad daug praradau. Išvis šia knyga susigundžiau tik dėl to, nes buvo įdomu, kaip kitas autorius aprašo jau daugeliui žinomus veikėjus, kaip vysto siužetą.

Ir ką gi čia naujo galima pasakyt - žinoma, nusivyliau. Originalui tikrai neprilygsta. Skaitėsi sunkiai, kadangi knyga buvo iš bibliotekos, tai pasižiūrėjau į paėmimo datą - skaičiau beveik mėnesį... Vietomis labai nekabino, net norėjau nebetęst, bet turiu tokį užsispyrimą užbaigt, ką pradėjau... Taigi šį savaitgalį kiek pasikankinau ir pabaigiau.

Herojai pateikti lėkštai, susidarė įspūdis, jog autorius nelabai turėjo idėjų, taigi ilgai ir nuobodžiai veiksmą suko aplink kelias siužetines linijas. Labai pasigedau subtilumo ir mafijos paslaptingumo, kuris mane žavėjo Puzo romanuose, čia viskas pateikta be jokių užuolankų, nepaliekant skaitytojui fantazijos, vietomis vulgariai ir primityviai. Veikėjai šiame tęsinyje vos ne nevykėliais ir bailiais pavirtę...Bandymas šiek tiek papasakoti apie kitas mafijos šeimas ir politikus man visiškai nepasiteisino, buvo nuobodu. 

Vertinčiau šį kūrinį 5/10, tikrai nerekomenduoju knygų apie mafiją mėgėjams, ypač jei esat skaitę tikrąjį Krikštatėvį. Čia tik pavadinimas ir veikėjų vardai tie patys...

Nuoširdžiai, Rita :)

0 komentarai:

Rašyti komentarą