2014 m. sausio 31 d., penktadienis

2013-ųjų statistika

Kaupiausi, kaupiausi ir štai susidėliojau savo mintis dėl praėjusių metų geriausių knygų. Taigi, pralėkė 13-ieji, kuriais perskaičiau mažiau knygų, nei praėjusiais ir mažiau, nei buvau užsibrėžus :( Ot kokia pažadukė. Dar ir antrojo knygų iššūkio neįveikiau. Nors dėl to neliūdžiu, nes norėtas perskaityti knygas tikrai dar perskaitysiu, viskam savas laikas.

Per 13-uosius metus perskaičiau 24 knygas (praeitais buvo 31, nors 2011-aisiais taip pat buvo 24), puslapiais mano metai būtų įvertinti 7285.

Skaitytų knygų amžius buvo vidutiniškai 1982 m. leidimo,vis dar skaitau ir senesnius leidimus, esančius namuose. Knygą perskaitydavau vidutiniškai per 15-16 dienų.  Dominavo vyrų autorių parašytos knygos - jų perskaičiau 15, o moterų kūrinių 8.

Labiausiai įsiminę kūriniai:

Stipriausias metų kūrinys
J.R.R. Tolkien "Žiedų valdovas. Žiedo brolija"

Metų nesusipratimas (gaila sugaišto laiko)
Julio Llamazares "Geltonas lietus:"
Serdar Ozkan "Rožės balsas"
Lily Koppel "Dienoraštis raudonos odos viršeliais"

Metų geriausios knygos
Jonas Jonasson "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo"
Erin Morgenstern "Naktinis cirkas"
J.R.R. Tolkien "Žiedų valdovas. Žiedo brolija"

Metų atradimas
Eduardas Cinzas

Pastebėjau, kad 2013-aisiais teko skaityti daugiau vidutiniškai patikusių knygų, o tokių, kad itin sužavėtų buvo nedaug. Tad tiek sau, tiek Jums noriu palinkėti 2014-aisiais perskaityti daugiau puikių knygų :) (stipriai vėluoju su linkėjimais).

Nuoširdžiai, Rita :)



1 komentaras:

  1. Maciau filma "Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo". Keistas. Kazkas panasaus, kaip isejo degtuku. Vaikysteje matyto ne rusu pastatymo. O siaip labai skandinaviskai, kaip "Emilis is Lionebergos", ko nepasakysi apie "Seklio Kalio nuotykius" nes lietuviai visa skandinaviskuma sugadino. Nors puikus filmas. Bet skaityti skandinaviska literatura, kazkaip nekyla noras.

    AtsakytiPanaikinti