2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Anthony Kiedis kartu su Larry Sloman "Randai"

Senokai perskaityta knyga, kurią tiesiogine prasme surijau. Kas nežinot papasakosiu apie tai, kas yra pirmasis autorius ir apie ką yra pati knyga, kol nepradėjau jos garbinti nežinantiems.
                                                          
Gražioji tatoo
Anthony Kiedis yra vienas garsiausių lietuvių kilmės asmenybių, tai amerikiečių roko grupės Red Hot Chilli Peppers vokalistas. Jo senelis buvo lietuvis, jis su savo žmona Julija emigravo į Niujorką, Anthony vardą paveldėjo iš savo senelio. Būdamas vienas iš pagrindinių grupės įkūrėjų ir kūrybinių sielų, tiksliau žodžių autorius, Anthony visiškai nesivaržo ir pasakoja savo gyvenimo istoriją knygoje "Randai", kurią parašė su kitu vaikinuku, kuris padėjo talentingam žmogui, kuris iki tol neturėjo jokios patirties su dainavimu, parašyti autobiografiją.

Red Hot Chilli Peppers
Knyga "Randai" tai 447 puslapiai apie narkomaniją, seksą, alkoholį, muziką ir kelią į šlovę iš pačio dugno. Ar kas nors susimąstėme, kur augo tas garsus žmogus? Arba kokiomis aplinkybėmis susikūrė grupė? Kas buvo įkūrėjai ir kur dingo vienas iš jų? Tikriausiai tie, kurie domisi pačia grupe, tiems įdomu, tačiau žinodama apie grupės egzistavimą, tačiau niekada ja pernelyg nesidomėjusi, paėmiau knygą skaityti kaip istoriją. Iš tiesų, galbūt, knyga gali atrodyti madinga, juk dabar madinga rašyti savo gyvenimo istorijas, tačiau ši knyga pamokanti. Kada pirmą kartą Anthony parūkė žolės? Būdamas 12 metų, kartu su savo tėvu ir jo mergina. Prarado nekaltybę su savo tėvo mergina, ar kas nors būtų patikėjęs, kad žmogus vartojo narkotikus, tačiau jau buvo pasiekęs dugną, tačiau nežinia kas, ar noras kurti, ar noras gyventi jį pakėlė į pačias kūrybines aukštumas. Mano nuomone, tai tikrai sukrečianti istorija ne tik apie Anthony, bet ir grupės kelią, artimų draugų netektį dėl tų pačių narkotikų.

Ilgai vengiau ir atidėliojau knygos aprašymą, tačiau, kas perskaityta, tas turi būti aprašyta, kad ir kaip sunku būtų rinkti tinkamus žodžius apie knygą, galbūt, atrodys - būta ko sukrėsti, nes narkomanų istorijos visada įdomios, mane sukrėtė ne tai, mane sukrėtė aplinka, kurioje augo šis žmogus, žmonės su kuriais jis susibičiuliavo, man patiko, kad sužinojau apie hot'us daug daugiau nei kada nors galėjau perskaityti internete. Man patiko knyga ir visiems netingintiems paaukoti savo laiką siūlau ją perskaityti, o dabar paklausykit bent vieną jų dainą.

 

Su meile, Lietaus dukra!

2 komentarai:

  1. Labai seniai jau noriu perskaityti šitą knygą, turbūt nuo tada, kai tik pradėjau mėgti Red Hotus - juk jie buvo mano mėgstamiausia grupė, o ir dabar stengiuosi atgaivinti šiuos jausmus (ir man puikiai sekasi :D). Net neabejoju, kad Anthony turi papasakoti daug įdomaus.
    M.P.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerule knyga, labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti