2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

George Orwell "Animal Farm"

Taigi, dar viena knygą anglų kalba anglų kalbos pamokai. Išties, galvojau, kad neskaitysiu, nors ją jau ilgai namuose laikiau, ir susiradus detalų aprašymą internete viską išmoksiu. Bet vėliau pradėjau ir pasidarė visai įdomu.

Įtraukianti, sarkastiška ir mums visiems gerai žinomą santvarką pašiepianti George Orwell knyga "Animal Farm" ("Gyvulių ūkis"). Nedidelės apimties knyga, tik 121 puslapis nuostabaus pasakojimo apie gyvūnus, kurie nuvertė savo ūkininką ir įsteigė nuosavą fermą, tam, kad visi būtų lygūs, tam, kad žmonės jų nevaldytų ir tam, kad jie sukurtų produktyviausią ūkį. Nieko neprimena? Visi turi lygūs, tačiau vėliau atsiranda lygesnių už kitus, idėjos vagiamos, pas gyvūnus viskas gerai, tačiau jie iš tikrųjų kenčia badą ir nepriteklių, o viską pasiima kiaulės, kurios valdo ūkį tikrąją to žodžio prasme. Taip, mūsų kaimyninės valstybės santvarka, jos sudėtyje ir mes buvome, tėvai gaudavo kuponus ir visa kita, tačiau buvo nomenklatūros, jos valdė ir turėjo daug daugiau nei žmonės, tautos, kurios kentė deficitą - vienos ar kitos prekės.
Knyga man patiko, ypač pabaiga, kai kiti gyvūnai negalėjo atskirti kiaulės ir žmogaus veido, nes ten nebuvo jokio skirtumo. Galbūt, pasirinko autorius kiaules tam, kad parodytų, kad ir žmonės panašūs į kiaules kartais būna, ne tik kiaulės į žmones? 
Šia gaida ir baigsiu :) Knyga trumpa, todėl nėra ką čia daug pasakoti, tik tiek, kad man tikrai patiko ir rekomenduočiau ją paskaityti kitiems.

3 komentarai:

  1. Labai įdomiai, kad jūs anglų kalbos pamokai skaitėt. Mes per lietuvių kalbos pamokas turėjom skaityt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man nei per anglų, nei per lietuvių pamokas nereikėjo (nebent kitais metais reiks?..)..
    Skaičiau, nes visi gyrė Orwell'ą. Ir nenusivyliau.

    Jei neskaitei, perskaityk 1984-ieji ;) labai įdomi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaičiau ir 1984-ieji. Mums per anglų pusmetį reikia vieną anglišką knygą perskaityti ir atsiskaityti. Tai nėra privaloma.

    AtsakytiPanaikinti