2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Valgyk. Melskis. Mylėk (Eat. Pray. Love) 2010 m.

Nesivaikysiu mados būti nemadingu ir pasakysiu atvirai, kad iš pradžių filmas man tikrai patiko, kol neperskaičiau knygos. Atrodo, visas pagrindas tas pats ir įdėta siužetinių elementų, o paskui perskaitai knygą ir pagalvoji, kad vidutiniškai čia viskas buvo.

Trumpas aprašymas: 2006 m. išleista amerikiečių žurnalistės Elizabeth Gilbert autobiografinių memuarų knyga "Valgyk, melskis, mylėk" lengvai tapo pasauliniu betseleriu ir buvo išversta į 40 skirtingų kalbų. Autorė nuoširdžiai ir atvirai aprašo bandymą pabėgti nuo nelaimingos santuokos.
Po trumpo meilės romano su jaunesniu aktoriumi Niujorke ji ištisus metus praleido kelionėse ir gyveno Italijoje, Indijoje bei Indonezijoje. Moteris mokėsi gaminti gurmanišką maistą, stebėjo ekspresyvias aplinkinių žmonių reakcijas, kaupė dvasinius patyrimus vienuolyne ir ieškojo naujos meilės egzotiškuose kraštuose.

Anonsas


Nuomonė: Net nežinau kaip jį vertinti, pastebėjau daug net labai smulkių neatitikimų su knyga. Vieninteliai dalykai, kurie man patiko filme buvo gražūs Indonezijos kraštovaizdžiai, Julia Roberts vaidyba, Italijos maistas, kalba ir grožis. Visa kita vertinu skeptiškai nuo tada, kai sužinojau, kad tai rašytojos memuarai. Pati idėja graži, knyga tapo betseleriu ir visi ją graibstė, tačiau filmas buvo nuobodokas (knyga kartais taip pat), šiek tiek „madingas“, juk mergina plaukė prieš srovę, keitė savo gyvenimą, ieškojo savęs, palyginus su knyga, kuri man patiko, tai buvo blanku.

0 komentarai:

Rašyti komentarą