2012 m. liepos 24 d., antradienis

Albert Camus „Svetimas“

Net nežinau, kuri tai knyga iš knygų iššūkio sąrašo, bet tikrai vidurio dar nepasiekiau :)
Sunku kalbėti apie knygas, kai jas perskaitau ir ne iškart aprašau, visada galvoju, kad mano aprašymai kvaili ir kituose tinklaraščiuose galima rasti daug geresnių tų pačių knygų aprašymų...
Gana čia save smerkti ir prie darbo! :)

A. Kamiu man visada atrodė labai seksualus vyras. Tikriausiai tai vienas iš tų rašytojų, kuris nuotraukoje toks patrauklus, kad galvoji, kad taip turėtų atrodyti tavo būsimas vyras! O iš tikrųjų galiu dar pridurti, kad internete skaičiau, jog bus filmuojamas filmas apie jo fanus ir gerbėjus iš viso pasaulio!

Knyga, istorija man pasirodė nuostabi. Susvetimėjimas ne tik šeimoj, bet ir valstybėj, visuomenėj. Tai aktualu dabar, šiandien ir čia! Merso už tai smerkiamas, tai pagrindinė jo problema teisme. Jis baudžiamas ir teisiamas ne už tai, kad padarė nusikaltimą, bet už tai, jog yra toks, koks yra - susvetimėjęs. Juokingiausia tai, kad dabar galėtume nuteisti kiekvieną žmogų! Tikriausiai A. Kamiu matė į ateitį. Jo laikais žmonės buvo susvetimėję ir jis pagalvojo: pasaulis tobulėja, o žmonės tampa asmenybės, o tokioms individualybėms nereikia kitų žmonių.

                                                                                           Tai tiek :) Sandra

0 komentarai:

Rašyti komentarą