2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Robert Goddard „Negrįžk atgal“

5-oji knygų iššūkio knyga. Liko dar 7, o laikas tiksi. Tikiuosi, kad suspėsiu :)

Pirmiausia pakalbėsiu apie knygos atsidūrimą knygų iššūkio sąraše. O viskas buvo taip... Dabar atrodo juokinga, tačiau kažkada šią knygą labai geros akcijos metu nusipirkau, tačiau iškart neperskaičiau. Tai buvo pirmoji knyga, kurią nusipirkau ir neperskaičiau. Ilgą laiką, todėl kai lyg ir trūko knygos mano galutiniam sąrašui - pasirinkau šią.

Knyga nėra turtinga. Kaip kai kurie žmonės sako - skaitalas. Kodėl taip drąsiai ir negarbingai atsiliepiu apie knygą? Žinot tas detektyvines knygas, kuriose kažkas atsitinka, policija neranda teisybės, todėl jos pradeda ieškoti romano veikėjai ir būna labai įdomu? Tai va, čia tokia knyga. Kažkuo primena net Sandra Brown, tačiau labai sunku ją skaityti dėl vieno dalyko.

Anotacijoj rašoma, kad visi susitikimo dalyviai dalyvavo kažkokiame paslaptingame ekpermente, išsiskirstė iš jo ir laikė, kad jis nepavyko, tačiau tai buvo ne visa tiesa. Ir būtent po 50 metų susitikimo metu, įvykių virtinė nulemia, kad tik du žmonės gali surasti tiesą, nes jei jos neras - bus apkaltinti net 2 žmogžudystėmis. Viskas lyg ir nuostabu, taip? Bet absurdas, kai skaitant reikia tuos du pagrindinius veikėjus įsivaizduoti... Nemiega, laksto po visą šalį, mažai valgo, jiems gresia mirtis - normalu? Bet jiems 70. Aš suprantu, kad būna labai stiprių senolių, bet kažkaip šitoj knygoj, jos veiksme - tai netiko.

O iš tikrųjų, kad ir kokie knygos minusai. Vienas pliusas visada bus: tokia knyga nuostabiai tinka atostogomis, aš ją perskaičiau per keletą dienų, nes jai nereikia didelio susikaupimo, ją lengva skaityti.

Sandra :)

0 komentarai:

Rašyti komentarą