2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Antonia Michaelis "Tigro mėnulis"

Pasigirsiu, šią knygą gavau ne kokiam knygyne, ne iš draugų ar bibliotekos, o iš projekto "Lietuvos Tūkstantmečio vaikų" kaip paguodos prizą. Ilgai truko, kol pradėjau skaityti, bet ji labai įdomi. Labai.

Apie autorę
Antonia Michaelis yra vokiečių rašytoja. Labai jauna vokiečių rašytoja, nes ji gimusi 1979 metais. Apie ją informacijos lietuvių kalba ne tiek ir daug, bet kiek supratau iš angliškų straipsnių, ši moteris labai anksti pasirinko Indiją ir jos kultūrą kaip įkvėpimo šaltinį, vienerius metus gyveno Pietų Indijoje ir dirbo Madraso mokykloje mokytoja. Taigi, meilė Indijai ir šios šalies išskirtinei kultūrai virto ir įkvėpimu, kuris puikiai išryškėja romane "Tigro mėnulis".

Situacija
Knygoje iškart išryškėja Indija. Ne tik todėl, kad visas veiksmas vyksta kaip tik ten. Mano nuomone, romanas "Tigro mėnulis" ne tik pažintinė kelionė po Indijos kultūrą, bet ir puikus nuotykis. Knygoje pasakojama apie didvyrį, siųstą Krišnos, kad išgelbėtų savo dukterį, atrodytų knyga labai paini, joje labai daug veiksmo, kuris vyksta nuo vienos mėnulio pilnaties iki kitos. Pasakojimas virsta įdomiu ir todėl, kad pačioje pradžioje persipina dvi siužetinės linijos. Musulmonas nusiperka indę, kad ji taptų jo žmona, ši liūdi ir jos vardas nereiškia, kad ji skaisti, ji laukia mirties, savo tarnui ji pasakoja istoriją apie Farhadą - princesės vaduotoją ir didvyrį. Knyga labai sumani, įdomi ir įtraukianti.
Mano nuomonė
Nežinau, kodėl, bet noriu ją rekomenduoti visiems, kurie dievina Indiją, nes tai knyga, kurioje romanas virsta indišku mitu, religine legenda ir pasakojimu, tačiau meilės niekada negana ir ja apibarstyta pati istorijos pabaiga. Galbūt, kaltas ilgas laiko tarpas be knygų, tačiau knyga žavinti, o autorei norisi tarti didelį pagiriamąjį žodį už išradingumą ir faktų neiškraipymą, meilė indiškai kultūrai dovanojo man nuostabų laiką.

Nuoširdžiai, Lietaus dukra.

0 komentarai:

Rašyti komentarą