2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Apklausa Nr. 1 / trumpas aptarimas

Tebūnie ir seniai apklausa baigėsi, reikia ją kaip nors vienu kitu žodžiu paminėti. Bent jau kol privaloma literatūra man uodegą prispaudusi..


Kadangi visi skaičiai labai puikiai matosi iš screenshot'o, jų nebekartosiu. Padarysiu tik kelias prielaidas, kodėl rezultatai yra būtent tokie.

Oficialioji aptarimo dalis: 
Kaip manote, kodėl net daugiau nei pusė respondentų pasirinko variantą, kad skaitymui skiria daugiau nei keturias valandas? Ogi atsakymas yra toks paprastas, kaip ir pats klausimas - paprastai bloguose apie knygas lankosi žmonės, kurie patys mėgsta knygas ir skaitymą!! Be to, daugiau nei keturios valandos - nėra jau tiek ir daug, jei pridėsime savaitgalius. Tad tadam tadaaaa..štai ir atskleista visa paslaptis. Kitus, mažiau skaitančius, manau, vis varžo kokie įpareigojimai, tarkim, mokykla, darbas, šeima, o ne nenoras skaityti. Nors galbūt labai jau iš savo padėties žiūriu, nes visada, kai būnu nusiteikusi skaityti, turiu labai daug darbų ir tam tikrai laiko nebelieka. Štai vakar nuėjau į biblioteką ir parsinešiau krūvą knygų savo skaitymo alkiui numalšinti, o šiandien pasakė, kad kitą savaitę pradėsim kalbėti apie Nusikaltimą ir Bausmę, o kad ją bent pradėjusi būčiau..žodžiu, nukrypau. Grįžtant prie apklausos, tai galbūt reiktų paminėti, kad klausime nenurodyta, apie kokį skaitymą čia kalbama: knygos, žurnalo, laikraščio, vadovėlių ar tiesiog užrašų, tad kažkokių bent kiek tikslesnių išvadų daryti negalima, bet šiaip ar taip, rezultatai tikrai puikūs ir tai yra įrodymas kiekvienam, kuris įsitikinęs, kad žmonės nebeskaito. Jie juk skaito ir tai rodo netik ši apklausa, bet ir tai, kiek daug blogų apie knygas yra, kas mano manymu, yra labai puiku.

O Jus, visus skaitančius, labai kviečiu pasireikšti komentaruose su savo išvadomis, kurias vėliau į įrašą įkelsiu ir tatai bus tai kaip koks bendras aptarimas.

Ineta

3 komentarai:

  1. Black swan :D negeda pasivadinti filmo pavadinimu? graudu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. trolololololol..jeigu tamstos, kuris pats vadinasi anonimu, akiratis ties filmu ir baigiasi - ne mano problema. :)

    B.S.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip gera varyt, kai esi anonimas, ane? :D

    AtsakytiPanaikinti