2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

James Patterson, Maxine Paetro „Bikinis“

Apie autorius: James B. Patterson gimė 1947 m. Tai amerikiečių autorius, rašantis trilerius, detektyvinius romanus, labiausiai žinomas dėl savo knygų serijos apie amerikiečių psichologą Alex Cross. Kitas šios knygos autorius yra Maxine Paetro. Jis taip pat amerikietis, tačiau ne tiek garsus, tikriausiai dėl to daugiausiai knygų parašė kartu su kitais autoriais.

Anotacija: Havajų paplūdimys... Iš prašmatnaus viešbučio, kuriame vyksta bikinių fotosesija, dingsta supermodelis. Praėjus vos kelioms valandoms gražuolės Kimės Makdaniels tėvus pašiurpina skambutis. Nutiko kažkas baisaus, tad išsigandę Kimės tėvai sėda į pirmą lėktuvą ir skrenda į Maujaus salą ieškoti dukters. Paieškos bevaisės... Makdanielsų patikėtiniu tampa buvęs policininkas, dabar Los Angeles Times reporteris ir detektyvų rašytojas Benas Hokinsas. Vietos policininkai tikri neišmanėliai, todėl Benui nelieka nieko kita, tik pačiam imtis tyrimo - ir galbūt rasti viso gyvenimo knygos vertą istoriją, sukrėsiančią skaitytojus. Tuo metu žudikas maniakas jau rengia sceną ir kameras naujoms žudynėms. Žiūrovai, maniakui už tai mokantys pinigus, tikisi paties geriausio, - ir psichopatas žudikas jų nenuvils.

Mano nuomonė: Nežinau, ko tikėjausi prieš skaitydama, bet tikrai nusivyliau. Kodėl? Siužetas geras, idėja puiki, tačiau visą laiką kažko trūko, viskas parašyta nuotrupom ir labai sausai, pasigedau gilinimosi į smulkmenas. Tikriausiai net ilgiausias skyrius buvo kokie 5 puslapiai. Keista, kad knygą rašė du autoriai, bet nepadarė nieko gero. Galbūt, nuskambės žiauriai, tačiau toks jausmas, kad knyga norėta parašyti kuo greičiau arba nemokėta išpildyti idėja, sudėlioti žodžiai.
Žinoma, yra ir pliusų, kaip minėjau - idėja. Siužetas taip pat įtraukiantis, labai lengva skaityti.

Rekomendacija: nemanau, kad verta dėmesio, nors Jums gal ir patiks.

5 komentarai:

  1. As cia dabar ne i tema pasireiksiu, bet ka cia daro Black Swan?? Kitos mergaites tik perskaiciusios knyga, iskart ja ir apraso, o Ineta delsia kone mesnesi, kol prisiruosia ja aprasyt. Nu gerai ne menesi, maziau, bet vistiek.. Ir kam tada sone rasyt ta ,,Greitai irasas apie..", jei tas irasas nebuna greitai. Dabar turbut sakysit, kad nera laiko rasyt, vasara.. Bet kam tada isvis rasyt toki bloga mergaitei, kuri neturi laiko aprasyt kygoms.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o tau koks skirtumas? ar eini čia tik dėl mano vienos pranešimų? ir taip, aš turiu gyvenimą, turiu draugų ir turiu veiklos už interneto ribų, kuriai dabar stengiuosi skirti kuo daugiau laiko, nes velniai rautų, dabar VASARA, kuria mėgaujuosi ir leidžiu taip, kaip AŠ NORIU. maža to, neketinu aprašinėti knygų vien dėl to, kad reikia (nes tai, šiaip jau, nėra mano pareiga), aprašysiu ją tada, kada pati norėsiu. juolab, kad tą "greitai" kiekvienas skirtingai supranta, tai nėra tiksliai apibrėžtas laiko tarpas. taigi, kas nors dar? :)

    b.s.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu jei jau rasai, kad greitai, tai neversk skaitytoju laukt menesi, kol isinoresi aprasyt ta knyga. Ir isvis, kam prisidet prie rasanciuju si bloga, jei laiko neturi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. fine, galiu nedėti į "greitai..", jei jau taip siaubingai sunku palaukti tą mėnesį (kas yra labai hiperbolizuota). rašau, nes man patinka! juolab, tamstai anonimui išvis neturėtų rūpėti mano motyvai.
    bent prisistatytum.

    b.s.

    AtsakytiPanaikinti
  5. J.Pattersono gerbėjams - tiems, kas moka skaityti rusiškai :
    http://www.phantastike.ru/patterson/

    nemokamas parsisiuntimas.

    AtsakytiPanaikinti