2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Diana Gabaldon „Svetimšalė. Lemtingas susitikimas. II dalis“

Apie pirmąją šios knygos dalį jau spėjau parašyti vakar, todėl labai bijau pakartoti savo mintis, tačiau pasiryžau abi knygas aprašyti atskirai, nes jos man pasirodė pakankamai skirtingos.

Anotacija: Pirmojoje knygos „Svetimšalė. Lemtingas susitikimas" dalyje moteris bando prisitaikyti tik iš istorijos vadovėlių pažįstamoje aplinkoje, patiria virtinę nuotykių ir... netikėtai įsimyli vyrą, už kurio buvo prievarta ištekinta - žavųjį Džeimį Freizerį. Tačiau jųdviejų meilė turi įveikti daug išbandymų, juo labiau kad Klerė negali pamiršti ir kitame amžiuje likusio Frenko...
Antrojoje knygoje „Svetimšalė. Lemtingas susitikimas" dalyje toliau pasakojama Džeimio ir Klerės meilės istorija. Ima aiškėti daug paslapčių, gaubiančių Džeimį ir jo šeimą. O Klerę užgriūva nauji išbandymai. Visų įvykių atomazga labai netikėta... Bet gal šįkart moteriai pagaliau pavyks rasti atsakymą į sudėtingą klausimą - ko iš tikrųjų trokšta jos širdis?..

Nuomonė: Jau minėjau, kad ši knyga man paliko didelį įspūdį, daug ką sakiau apie pirmąją dalį, tačiau taip pat sakiau, kad, mano nuomone, ji šiek tiek skiriasi nuo pirmosios dalies. Pagrindinis klausimas - kuo. Juk stilius tiek pat paprastas, kad greitai įtraukia, mintys dėstomos aiškiai, meilės tiek pat ir, galbūt, dar daugiau.
Tačiau šioje dalyje situacija visiškai pažįstama: pažįsti žmones, dalyvius ir vietas, atrodo, kuo autorė dar galėtų nustebinti... Juk kaip ir daugiau nėra nei apie ką rašyti, nebebus jokių nuotykių, nebent ji grįžta pas Frenką, tačiau atsiranda daug labai netikėtų situacijų, daug įtemptų akimirkų, kurios aprašomos subtiliu ir paprastu stiliumi, kuris ir įtraukia. O ko daugiau reikia pavargusiai sielai, jei ne dar vienos istorijos, kurią galėtum išgyventi?

Rekomendacija: žinoma, kad rekomenduoju :)

0 komentarai:

Rašyti komentarą