2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Arthur Golden "Geišos išpažintis"

Sveiki sveiki, išsiilgtieji skaitytojai! Pagaliau ir aš atsikasiau iš po mokslų ir suradau laiko perskaityti knygą :) Ši mano lentynoje gulėjo gal pusmetį, kol pagaliau aš ją paėmiau į rankas - prieš tai jau ir mano kambariokė visai neskubėdama spėjo ją perskaityti. Tad gal visi kartu pasidžiaukime tuo, kad aš sugebėjau paskaityti savo malonumui :)

Arthur Golden - amerikiečių rašytojas, baigęs Japonijos istorijos studijas. Tad visai natūralu, kad būtent apie Japonijos tradicijas jis ir parašė šį nuostabų romaną. Romaną jis rašė 10 metų, bendradarbiavo su Mineko Iwasaki, Gijono geiša, kurios knygą taip pat norėčiau paskaityti. Ji papasakojo geišų gyvenimo subtilybes.

"Geišos išpažintis" - tai knyga, kuri iš tiesų nukelia į tolimą Rytų pasaulį dar prieškario laikais. Nenorėčiau atskleisti daug knygos turinio, kadangi vingių ten daugiau nei pakankamai, tad jei kartais panorėtumėt perskaityti šį kūrinį, jums nebebūtų taip įdomu.. Žodžiu. Knygoje išsamiai atskleidžiama, kaip seniau mergaitės tapdavo geišomis (šiais laikais tai vyksta savanoriškai, tada, deja, taip nebuvo), koks sunkus būdavo jų gyvenimas siekiant pripažinimo. Viskas pasakojama pagrindinės veikėjos Čijo, kuri vėliau tampa Seijuri, akimis. Asmeniškai man labai patinka knygos, kuriose viskas pasakojama pirmuoju asmeniu. Ypač jei jos parašytos tokiu elegantišku stiliumi. Patiko tai, kaip atskleisti visi išgyvenimai, kaip parodyta Japonija su savo tradicijomis. Ir, be abejo, meilė.. :) Geišoms, kurios turi rodyti tik išorinį paviršutinišką grožį, meilė tėra nereikalinga vertybė. Tik ne Seijuri. Ji jau nuo pat knygos pradžios parodoma kaip kitokia mergaitė, protinga ne pagal amžių, išmintinga. Skaitydama kartu su ja išgyvenau viską, ką teko išgyventi ir jai.

Apskritai tai yra labai įtaigi knyga, mano manymu. Labai spalvinga ir išraiškinga.
Rekomenduoju!

Jūsų Paulina

5 komentarai:

  1. Prisidedu prie rekomendacijų, mane ši knyga taip pat sužavėjo ;] be to ir žinių daugiau įgavau apie to meto Japoniją ;] ir naudinga, ir smagu skaityti.

    M.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomi knyga. Siūlau ir filmą pažiūrėti. Aišku, knyga geresnė, bet filme galima pamatyti visus aprašytus vaizdus, kostiumus ir t.t., kurie tikrai pakerėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dievinu pažintines knygas. Pirmiausia perskaičiau knygą, o paskui mačiau ir filmą. Abu labai patiko, tik knygoj, kiek pamenu, viskas buvo detaliau, bet šiaip filmas tikrai nenusileidžia knygai. Gera ekranizacija.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šiaip pirma filmą pažiūrėjau. Bet tuoj nusipirksiu knygą, nes filmas geriausias iš visų! Taip pat manau, kad knyga bus tokia pati - geriausia. Filmą vertinu 10/10 taip pat manau, knygos vertinimas bus toks pat! <3

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gražina
    Knyga nostabi. DEŠIMT balų.

    AtsakytiPanaikinti