2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Cecelia Ahern "P.S. Aš tave myliu"

Šv. Velykų proga prisivalgiau kiaušinių, skrandis apsunko, nuotaika dėl kelių priežasčių subjuro, todėl net beesant tobulam orui sėdėjau namie ir įveikiau knygą, šiek tiek pasiilsėdama nuo Anos Kareninos kvailumo ir lengvabūdiškumo! 

Apie rašytoją
Cecelia Ahern studijavo žurnalistiką ir žiniasklaidą. "P.S. Aš tave myliu" - pirmasis jos romanas, užkariavęs milijonų skaitytojų širdis ir tapęs betseleriu Europoje. Gimusi ir augusi Airijoje, Dublino mieste save visą gyvenimą laiko tikra aire, o šių metų rugsėjo 30 dieną pasveikinsime ją su jubiliejumi, jai sukaks 30 metų.
Situacija
Kiekvienam iš mūsų reikia angelo sargo... Kai kuriems šio nuostabaus padaro tenka laukti visą gyvenimą, visas gyvenimas belaukiant savo antrosios sielos pusės, tačiau tik ne Holei ir Geriui. Jie - draugai nuo vaikystės, pora nuo mokyklos, o jų gyvenimas kartu idealus, visi draugai juos laiko pavyzdžiu, jie pabaigia vienas kito mintį ir juokiasi net tuomet, kai pykstasi. Po Gerio mirties Holės gyvenimas virsta siaubu. Kol Holė neaptinka Gerio laiškelių paliktų jai, staigmenų, kurias jis paruošė tam, kad ji gyventų toliau ir be jo, kiekviename iš jų pabaigoje parašyta "P.S. Aš tave myliu". Kas mėnesį atplėšdama voką ir perskaitydama laiškelį Holė įgauna naują dvasią, džiaugiasi gyvenimu, vėl grįžta į savo kūną.

Mano nuomonė
Prieš skaitydama galvojau, kad nebus įdomu, bet norėjau palyginti, norėjau perskaityti ir palyginti knygą su filmu, tačiau dabar to nedarysiu, juk parašysiu ir apie filmą. Knyga man patiko, nes ji tokia paprasta ir lengva, tačiau kartu parašyta profesionaliai, galbūt, vertimas galėjo būti ir geresnis. Iš tikrųjų visą knygą galvojau, kad Holė pasiners į vadinamąjį aistrų sūkury su Danieliumi, tačiau vėliau buvau priblokšta jo kvailumo, žinoma, man patiko knyga ir tuo, kad ji mane nustebino. Labai retai verkiu skaitydama knyga, o čia galvojau pabaigoje, kad jau neturėsiu kuo verkt, tiesiog atrodo, kad pati autorė kažką galėjo išgyventi panašaus, nes parašyti tokią tragediją ir kaip žmogus po jos jaučiasi, turėtų būtų sunku. Arba asmeninė patirtis, arba... TALENTAS.

Rekomenduoju? Žinoma, imkit ir skaitykit!

3 komentarai:

  1. Nu filmas man pasirodė l.silpnas, įdomu kaip knyga, nežinojau, kad yra, reiks paieškoti paskaityti.
    P.S. O Kareniną pabaigei? Man irgi ji kvailoka(?)naivoka(?) moteris pasirodė, aš jos niekaip, niekaip, nesupratau - viena balerina ją šokanti sudomino savo interpretacija, tačiau vistiek man šis charakteris kol kas mįslė.
    Anafora

    AtsakytiPanaikinti
  2. tokios nuostabios knygos dar niekada nebuvau skaiciusi. Pradesiu nuo to kad niekada neskaitydavau knygu, geriau paziuredavau desimtis filmu nei skaitydavau knyga, bet va gavau patarima is draugiu, sako perskaityk patiks, net puses knygos neperskaicius jauciaus kaip maza mergaite sedinti smelyne , is kurios atimtas itin svarbus jos gyvenime zaislas.. verkiau labai stipriai su pasikukciojimais.. niekada nepamirsiu sios knygos.. atrodo kad as joje gyvenau ir stebejau viska is salies , taip originaliai ir tuo paciu paparastai parasyta si knyga kad ja norisi skaityti simtus kartu, po kiek laiko paziurajau filma pastatyta sios knygos faktais.. pasakysiu atvirai.. jokio ispudzio nepadare filmas, per ji tik viena karta susigraudinau, bet verkt neverkiau , ko mnepasakyciau apie knyga.. ja skaitydama verkiau daugely kartu .. labai dideli ispudi paliko si knyga todel nuejusi i biblioteka , pasiemiau visas sios autores knygas;) visas perskaiciau, na tik tiek kad skaitydama jos kitas knygas as jau nebeverkiau;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Je me demande parfois à quoi aurait ressemblé ma vie si je n'avais pas contacté le Dr Ajayi, le lanceur de sorts / prêtre vodoo. mon mari est un homme attentionné et aimant mais depuis environ 6 mois il a été éloigné de moi et des enfants, il ne se soucie plus de notre bien-être et dort à peine à la maison, je l'ai supplié plusieurs fois mais tous mes appels sont sourds oreilles pour être des amis sincères, ces 6 mois ont été un enfer pour moi. J'ai même essayé d'organiser des conseils pour lui et moi-même, mais il a toujours refusé, alors je suis allé chercher de l'aide et j'ai discuté du problème avec mon amie proche Arina.Elle m'a parlé de ce grand médecin appelé le Dr AJAYI qui a aidé sa cousine dans son mariage. J'étais sceptique mais j'ai décidé d'essayer, j'ai expliqué tout ce qui se passait dans ma famille au Dr AJAYI et il m'a dit de faire certaines choses à la maison, j'ai suivi toutes ses instructions et à ma plus grande surprise, mon mari est rentré à la maison le troisième jour, disant qu'il ne sait pas ce qui lui est arrivé et qu'il est désolé pour ce qu'il a fait subir à moi et à mes enfants, maintenant nous vivons en famille et DR AJAYI doit être remercié pour cela, il est vraiment un vrai lanceur de sorts doué de naissance, si vous traversez une période difficile dans votre relation et avez besoin d'une solution, ne soyez pas timide ou ne vous cachez pas en silence, contactez DR AJAYI aujourd'hui et récupérez votre bien-aimé. vous pouvez le joindre via son Email: Drajayi1990@gmail.com ou Whatsapp OU numéro Viber: +2347084887094 Vous nous revenons pour me remercier, c'est une promesse.

    AtsakytiPanaikinti