2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

2012 m. Knygų iššūkio pabaiga

Na štai, žingsnelis po žingsnelio, gal kiek ir per anksti, bet savo metų knygų iššūkį įveikiau. Labai noriu padėkoti Sandrai (iš http://asskaitau.blogspot.com/) už puikią idėją. Jeigu ne ji, tai turbūt šios knygos ir toliau lauktų savo eilės, nes, prisipažinsiu, dėl knygų iššūkio susikaupė nemaža krūvelė naujų, labai jau viliojančių knygų. Bet vis sustabdydavau save, nes  „taigi, šias knygas jau kokius kelis metus norėjau perskaityti, o tos naujos tai tik akimirkos susižavėjimas, jos gali palaukti“. 

Ir džiaugiuosi, kad palaukiau, nes dauguma iššūkio knygų buvo vertos dėmesio, o jei ir ne, tai bent jau dabar žinosiu (vietoj to, kad dar kokius metus spėliočiau, ar verta skaityti). Taigi, dedu savo aprašytų ir perskaitytų iššūkio knygų sąrašą čia, nes mes atskiros skilties nekūrėm dėl to, jog esam keliese, tai tie pranešimai vis tiek susimaišytų.



1. Albert'as Kamiu „Svetimas“
3. Ray Bradbury „Pienių vynas“
4. Herman Hesė „Stepių vilkas“
7. Maeve Binchy „Raudonlapis bukas“
8. Thomas Keneally „Šindlerio sąrašas“
9. Michail Bulgakov „Meistras ir Margarita“
10. Herbjorg Wassmo „Stiklinė pieno“ pakeista į Mark Winegardner Krikštatėvio kerštas“ (iš alternatyvų), nes nepavyko surasti bibliotekoje.
11. George Orwell „Gyvūlių ūkis“
12. David Madsen „Sapnų dėžutė“

Jau laukiu kitų metų Knygų iššūkio, nes buvo smagu po truputį įgyvendinti savo užsibrėžtą tikslą . Apima toks didvyriškas jausmas :)

Nuoširdžiai, Rita :)

5 komentarai:

  1. Sveikinu! :) Aš jau nerimauju, kad neįveiksiu.... skaityti sekasi, bet kažkodėl visai nesinori rašyti kol kas... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai nors skaityti sekasi. Aš tai tikrai žinau, kad neįveiksiu, nes perskaičiau vos porą knygų, iš jų vienos net neaprašiau :) Būsiu paskutinis pasiekimų sąraše :)

      Panaikinti
  2. Labai geras sąrašas, geri komentarai - galima susidaryti įspūdį apie knygas. Kitais metais ir aš dalyvausiu. Šis sąrašas labai panušus būtų į mano savo knygomis, kurias vis noriu ir niekaip neprisėdu perskaistyti. 8 knygos iš čio sąrašo. :DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už sveikinimus :)
    Jurgita, na va, kokie sutapimai :) aš irgi ilgai jas atidėliodavau.

    AtsakytiPanaikinti