2011 m. sausio 8 d., šeštadienis

Filmas ''Popiežė Joana''

Trumpas filmo aprašymas: Ši pagal Donna Woolfolk Cross romaną pastatyta istorinė drama remiasi viduramžių legenda apie moterį, tapusią katalikų bažnyčios galva. Aistringa ir drąsi Joana mokėjo mylėti, rizikuoti ir laimėti. Ji pakeitė žmonijos požiūrį į religiją, o bažnyčios hierarchijoje pakilo iki pat popiežiaus sosto. Kad tai pasiektų, ji buvo priversta nuslėpti savo lytį, tačiau vardan savo pašaukimo ji buvo pasirengusi viskam. Galiausiai, po dvejų metų tarnybos šventajame soste, Joana buvo demaskuota, o jos vardas amžiams išnyko iš visų Vatikano archyvų.
Treileris:


Mano vertinimas: Iš pradžių skaičiau knygą, tik po to sužinojau, kad yra ir filmas. Na ką, susidomėjau ir nusprendžiau pažiūrėti ir palyginti. Filmo trukmė gana ilga- virš 2 valandų. Bet ir knyga ne plona, taigi jau iš pradžių pagalvojau, kad galbūt ir atitiks. Aktoriai tikrai neblogai parinkti, atitiko mano įsivaizduotus, išskyrus pagrindinę, Joanos vaidmens atlikėją (Johanna Wokalek). Na, taip, ji ganėtinai vyriškų bruožų, nėra gražuolė, bet aš visiškai ne taip įsivaizdavau Joaną. Kažko man jos vaidyboj pritrūko. Užtat antrojo pagrindinio veikėjo Gerardo atlikėjas (David Wenham) ypač sužavėjo. Ne pirmą, ir tikiuosi ne paskutinį kartą jo vaidmenys turi šarmo. Kas nežino, šis aktorius vaidino tokiuose filmuose, kaip Mulen Ružas, Žiedų valdovas, Van Helsingas, 300, Australija ir pan. Siužetas tikrai atitinka knygą, beveik neradau prie ko prikibti, o juk režisieriai taip mėgsta įterpti kažko savito. Buvo tik keli neatitikimai, už tai visai komandai dedu didelį pliusą. Filmas trunka tikrai ilgai, manau šiek tiek per ilgai, galėjo kai ko ir nerodyti, bet aplamai, neblogai, svarbiausių vietų neiškirpo, taigi viskas tvarkoj. Garso takelis nebuvo labai įspūdingas, neįsimintinas, bet ir ne ausį rėžiantis. Visai neblogai tiko prie tų laikų atmosferos. Apibendrinant, galėčiau filmą įvertinti 9 iš 10, mano balai pasiskirstė taip:
Aktoriai- 9
Siužetas- 10
Trukmė- 9
Garso takelis- 8
Jei ką sudomino mano mini apžvalgėlė, rekomenduoju iš pradžių perskaityti knygą, o po to žiūrėti filmą. Žinoma, jei nemėgstate istorinių filmų, galite ir užmigti ;D taigi rekomenduoju tik tiems, kas tikrai domisi istorija ir ką galbūt suintrigavo mintis, kad kadaise galėjo būti moteris popiežė.

Nuoširdžiai jūsų, Rita :)

4 komentarai:

  1. Kodėl dedi pliusus už neatitikimus? :) Šiaip įdomu.

    B.S.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vakar pažiūrėjau šį filmą, labai patiko. daugelis sako, kad knyga žymiai geresnė, todėl nekantrauju, kada ją perskaitysiu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Naa, pagalvokim, ar tau teko matyti filmą, kuris būtų pastatytas 100 procentų pagal knygą? Man neteko, visada pastebiu kažką, ko tikrai nebuvo knygoj, o šiuo atveju tie neatitikimai labai nežymūs, todėl ir dedu pliusą ;] tai buvo tik kelios detalės, užtat aš labai pykstu, kai pakeičia kažką svarbaus ;D
    Skaitom, knyga tikrai geresnė ;]

    M.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal galėtum įvardinti konkrečias detales? Pati esu skaičiusi mačiusi filmą, bet knygos neskaičiusi. O šiuo metu būtent ir prisireikė sužinoti tas kelias neatitinkančias detales. Ačiū labai :)

    AtsakytiPanaikinti