2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Haruki Murakami

Taigi, ką tik baigiau vieną iš šio autoriaus knygų, tai nusprendžiau iš pradžių supažindinti jus su autoriumi. Nelabai galiu piršti savo nuomonę, nes skaičiau tik vieną jo knygą, o to nepakanka, kad susidaryčiau tvirtą įspūdį apie jį. Taigi, keletas faktų ir mano įsiterpimų :)
Haruki Murakami (gim. 1949 m.) yra japonų rašytojas ir vertėjas. Pasižymi savitu ir originaliu stiliumi, galbūt dėl to yra pripažintas kritikų. Yra gavęs Kafkos prizą už romaną ''Kafka pakrantėje''.

Šiek tiek biografijos. Gimė pokario Japonijoje, abu tėvai buvo susiję su literatūra. Būdamas vaikas, Murakami skaitė daug vakarietiškų knygų, jų įtaka vyrauja ir jo kūriniuose. Studijavo dramą. Daugelis jo knygų ir tų knygų skyrelių yra susiję su klasikine muzika, taigi jis supažindina skaitytoją ne tik su savo neįprastais veikėjais, bet ir klasika. Sakyčiau naudinga šiuolaikiniam jaunimui, kuris tuo beveik nesidomi (na, dauguma). Taip pat Murakami yra maratono bėgikas ir triatletis. Galima daryti išvadą, kad bėgimas jam tikrai patinka, nes 2008 m. jis parašė kūrinį ''Apie ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą'' . Šiuo metu jis yra parašęs 12 romanų ir 46 trumpus kūrinius. 

Lietuviškai išleistos ir išverstos jo knygos:


Nuoširdžiai Jūsų, Rita :)

2 komentarai:

  1. Patinka man jis :) Įdomiai rašo, tos knygos išskirtinės.
    Skaičiau Dansu dansu dansu, Norvegų giria ir Prisukamo paukščio kronikos.
    M.P.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Murakamis yra gėėris.

    www.levandujura.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti